Hennan tarina

Henna Salomaa

TikSin kasvatti, Henna Salomaa, tarjoaa kasvattiseuralleen ja sen nouseville tähdille eturivin paikan seuraamaan hänen korisammattilaisen uraansa vieraalla maalla.

 

Olen voittanut useamman nuorten SM-mitalin. Minulla on kaksi aikuisten Suomen mestaruutta, yksi hopea ja yksi pronssi. Olen edustanut Suomea maajoukkueessa yli 10 vuotta.

Vuosien varrella koripallo on kuljettanut minua ympäri maailmaa ja olen saanut pelata myös 3 vuotta ammattilaisena Saksassa. Kaikesta tästä saan kiittää kasvattiseuraani Tikkurila-Seuraa.
Kaikki alkoi jo pikkutyttönä, kun seurasin isosiskojen otteita Viertolan koululla. 6-vuotiaana vihdoin sain itse aloittaa omassa joukkueessa. Pelasin TikSissä kaikki nuorten sarjat läpi ja edustin seuraa 10 vuotta. Viertolan ala-aste ja Tikkurilan Urheilu-talo tulivat hyvin tutuiksi. Intoa puhkuen olin aina menossa harjoituksiin ja päivän kohokohta oli ehdottomasti koristreenit. Kaikki viikonloput menivät turnauksissa ympäri Suomea.

Nyt 22 vuotta myöhemmin en vaihtaisi pois päivääkään. Koripallo on opettanut minulle mm. sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista sekä paineensietokykyä. Treeneissä opin ylittämään omat fyysiset kykyni ja peleissä sain onnistumisen tunteita. Tappion jälkeen käsiteltiin pettymys ja harmitus ja palasin treeneihin entistä motivoituneempana. Kokeneet valmentajat eivät kasvattaneet minusta ainoastaan pallon pomputtelijaa vaan urheilijan. Sain runsaasti neuvoja levon, ravinnon ja treenin tasapainottamiseen ja siihen, kuinka oheisharjoittelu tukee koripalloilijaa. Opiskelun ja tavoitteellisen urheilun yhdistäminen voi olla hankalaa, mutta valmentajat opettivat tehokkaaseen ajankäyttöön. Nämä taidot ovat rikastuttaneet elämääni ja auttaneet minua eteenpäin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Vaikka Tikkurila-Seura on vain pienehkö tyttöjen seura, pääkaupunkiseudun suurseurojen rinnalla, antoi se minulle kaikki tarvittavat valmiudet koripalloilijana ja urheilijana. Toivotan kaikille pienille koripalloilijan aluille tsemppiä treeneihin ja myös uudet tulokkaat tervetulleeksi seuraan.

Henna Salomaa