Katsaus syyskauteen, Saksa, Herne 2013-2014

27.6.2018

Katsaus syyskauteen

Saksa, Herne 2013-2014

1. Bundesliga, Herner TC

 

Katsaus syyskauteen

Muistan kun kirjoitin tämän kauden ensimmäisen blogin en ollut kovin ylpeä siitä mitä se piti sisällään. Jouduin kirjoitamaan vaikeasta kauden alusta, joukkuekaverin loukkaantumisesta ja ankeasta arjesta. Nyt on ilo kertoa, että kurssi on täysin kääntynyt ja mielelläni kerron teille syyskauden kuulumiset ennen joululoman alkua.

Sen harmaan alun jälkeen tosiaan löysimme joukkueena toisemme ja pääsimme takaisin hyvään rytmiin. Ensimmäisen voiton jälkeen kärsimme vielä yhden selkäsaunan 27.10. pelatussa ottelussa Saarlouis Royalsille. Emme olleet lainkaan valmiita otteluun ja lienekö lähdimme vähän takki auki sillä vastustajamme oli hävinnyt kaikki neljä ensimmäistä ottelua reilulla piste-erolla. Selkään tuli ja kunnolla ja sen ansaitsimmekin niin surkealla esityksellä. Se oli kuitenkin viimeinen piste jokaiselle pelaajalle ja sitten kurssi kääntyikin aivan täysin. Seuraavat neljä ottelua meni Herner TC:n komennuksessa ja keräsimme 8 peräkkäistä pistettä joukkueellemme. Jalkoihin jäi entinen joukkueeni Chemnitz ChemCats, Oberhausen, Bamberg sekä Freiburg. Neljä voittoa putkeen ja nousimme sarjataulukossa sijalta 10 sijalle 4, kahdentoista joukkueen sarjassa.

Etenimme jatkoon myös saksan cupissa hämmästyttävän pelitapahtuman jälkeen. Keskiviikkona 30.10 ajoimme 3 ja puoli tuntia bussilla peliin. Vastassa oli 2. Bundesliigan joukkue, mutta meillä oli myös alla raskas tappio joten ei ollut varaa lähteä toista kertaa takki valmiiksi auki peliin. Vedimme hyvän alkulämmittelyn, mutta ihmettelimme kun tuomarin vihellystä ei kuulunut, että peli voisi alkaa. Sitten meille kerrottiinkin, että Saksan koripalloliitto oli unohtanut nimetä tuomarit meidän otteluun eikä ketään ollut edes tulossa. Muutaman puhelun ja valmentajien neuvotteluiden jälkeen päädyimme pelaamaan ystävyysottelun katsomosta tekaistuila tuomareilla. Kotijoukkue halusi pelata ottelun, tapahtumaan tulleiden fanien vuoksi, olivathan hekin jo maksaneet lippunsa päästäkseen sisään. Vastustajan valmentaja kuitenkin kertoi meille ettei hän aio vaatia virallista uusintaottelua, vaan saksan koripalloliiton määrätessä uuden pelipäivän, he lupasivat luovuttaa voiton meille. No loppuen lopuksi voitimme lyhyen ystävyysottelun n. 30 pistettä ja se tulos jäi voimaan.

30.11. ja vastassa viime kauden toiseksi sijoittunut joukkue Rhein Main Baskets. Myös sama joukkue joka oli arvottu meille seuraavaksi saksan cupissa. Meidän kotiottelu ja ottelu myös alkoi meidän komennossa. Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan ja lähdimme tauolle 10 pisteen johdossa. Kopista ei kuitenkaan tullut yhtään pelaajaa henkisesti takaisin vaan hävisimme kolmannen erän peräti 19 pisteellä. Taistelimme johdon umpeen neljännessä erässä, mutta lopussa kuitenkin taivuimme 4 pistettä ja voittoputkemme katkesi. Harmittava tappio, koska pystyimme näyttämään sekä itsellemme, faneillemme että vastustajalle että pystymme palaamaan heitä vastaan hyvää koripalloa, muta tällä kertaa emme vain riittävän kauan.

Heti seuraavana viikonloppuna sunnuntaina 8.12. ajoimme Rhein Main Basketsin vieraaksi Saksan cupin otteluun. Tällä kertaa jaksoimme loppuun asti ja otimme hienon, reilun 10 pisteen voiton ja etenimme 8 parhaan joukkoon cupissa.

Päiviä on jo laskettu joululoman alkuun, mutta vielä piti jaksaa keskittä syyskauden vimeiseen viikkoon. 15.12. vastassa oli paperilla selkeästi heikompi joukkue GiroLive Panthers ja itsensä motivointi siksi erittäin vaikeaa. Matkalaukku jo pakattu ja ajatukset lentokentällä odottamassa riisipuuroa ja joulukinkkua! Hoidimmen homman onneksi tyylikkässti kotiin ja voitimme ottelun 11 pisteellä. Nyt on aika hengähtää ja lentää kotisuomeen perheen ja ystävien luokse joulun ja uuden vuoden viettoon. Asetelmat ovat hyvät kevättä varten, nousimme sarjataulukossa puolivälin yläpuolelle ja saamme loukkaantuneen amerikkalaisen takaisin tammikuussa!

Tällä kertaa en liitä mukaan koriskuvaa vaan faneille tehdystä joukkueemme kalenterista minun kuvani. Saimme kaikki laittautua kauniiksi ja pääsimme ammattilaisvalokuvajaan käsittelyyn näitä kuvia varten! Mukava päivä 

Hyvää Joulua ja Voitokasta Uutta Vuotta kaikille!

Henna