Henna Salomaa voitti pronssia

27.6.2018

Tikkurila-Seuran kasvatti ja Suomen naisten maajoukkuetakamies Henna Salomaa, 24, sai tänään sunnuntaina kaulaansa Saksan Bundesliigan pronssia. Salomaa pussitti joukkueelleen Herner TC:lle yhdeksän pistettä pronssimitalit ratkaisseessa ottelussa.

Henna Salomaa puolestaan ruoski Chemnitziä 16 pisteellä Bundesliigan ensimmäisessä pronssiottelussa. Salomaan Herner nuiji puolestaan ensimmäisessä pronssiottelussa Chemnitzin luvuin 62–79 (37–38) Salomaan kuuluessa joukkueen parhaimmistoon. Tikkurila-Seuran kasvatti onnistui täydellisesti kolmella yrittämällä kolmoskaaren takaa ja kietoi joukkueelleen 16 pistettä neljän syötön ja yhden riiston lisäksi.
Salomaa oli joukkueensa pisteykkönen.

Bundesliigan ensimmäisessä pronssiottelussa 17 pisteen kaulan hankkinut Herner ei antanut johdon livetä käsistään missään vaiheessa jälkimmäisessä pelissä Chemnitziä vastaan.
Herner piti Teya Wrightin (25/8) edesottamuksilla johtoa käsissään alusta loppuun ja peittosi vieraansa lopulta luvuin 75–66 (43–34). Pronssi irtosi Hernerille kahden ottelun yhteistuloksella 154–128.

Tikkurila-Seuran kasvatti Henna Salomaa oli sunnuntaina pirteä ja keräsi pronssijoukkueelle 18 minuutissa yhdeksän pistettä, kaksi syöttöä ja riiston. Salomaa pelasi kauden aikana 29 ottelua 15,3 minuutin ja 7,7 pisteen keskiarvoilla.

Henna oli liekeissä jo aikaisemmin välierävaiheessa kun vastassa oli hallitseva mestari. Alla ote Basket.fi uutisesta 26.4.2014.

Henna Salomaa loisti Herner TC:n johtotähtenä Saksan naisten Bundesliigan (DBBL) toisessa välieräottelussa, kun joukkue näpäytti hallitsevaa mestaria, Tiina Stenin TSV Wasserburgia, 83–73 (50–39)-voitollaan. Salomaa oli joukkueensa toiseksi tehokkain korintekijä 16 pisteellään.

Salomaa osui kolmoskaaren takaa kolmesti, kaaren sisältä kahdesti sekä vapaaheittoviivalta kolme kertaa. Parhaimmillaan 20 pisteellä ottelua johtanut Herner pysäytti ennakkosuosikki Wasserburgin loppurynnistyksen päätösneljänneksellä ja tasoitti välieräsarjan otteluvoitot 1-1:een.

Salomaa sivalteli Hernerille 16 pistettä.