1. Bundesliga, Herner TC, Saksa, Herne 2013-2014

27.6.20181. Bundesliga, Herner TC

Saksa, Herne 2013-2014

1. Bundesliga, Herner TC

 

Lähdin matkalle torstai aamuna 12. syyskuuta 2013. Tiesin joukkueesta jo jonkinverran ennen kuin saavuin perille. Sarja, 1. Bundesliga, oli minulle entuudestaan tuttu Chemnitzissä pelatun 2010-2011 kauden jälkeen. Asetuin asumaan kahden amerikkalaisen joukkuekaverini kanssa, joiden kanssa meillä on myös yhteinen auto käytössä. Asunto on hieman keskustan ulkopuolella ja treeneihinkin mennään autolla.

Odotukset kaudesta ovat korkealla ja se näkyi myös preseason harjoittelussa. Muu joukkue oli harjoitellut yhdessä jo muutaman viikon ennen kuin minä saavuin viimeisenä lisäyksenä joukkueeseen. Harjoituskertoja oli 10 viikossa aina kaksi tuntia kerrallaan. Suurinosa treeneistä sisällä hallissa mutta myös pari kolme kerta viikossa käytiin ulkona juoksemassa urheilukentällä. Ja sitten vielä kuntosalillakin tuli käytyä kahdesti viikossa. Nyt kun pelit ovat alkaneet joukkueharjoitukset ovat tippuneet 7-8 kertaan viikossa, ihan riittävästi silti vielä  Äkkiä sitä rytmiin tottuu vaikka ekan kahden viikon jälkeen joutuikin varaamaan hieronnan kun jalat olivat aika väsyneet.

Pelit alkoivat syyskuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.9. järjestetyssä kauden avajaisturnauksessa. Kaikki joukkueet matkustivat Oberhauseniin ja pelasivat ensimmäisen kierroksen samassa paikassa. Meillä olikin vastassa heti toinen ”suomalaisjoukkue” Linda-Lotta Lehtorannan edustama Friensfactory Basket. Ja siitä meidän joukkueen kausi sai myös surkeimman startin mitä ikinä voikaan kuvitella. Peli eteni jokseenkin tasalukemissa kunnes putosimme kyydistä ja ajauduimme 15 pisteen tappio asemaan. Peli oli hyvin hermostunutta emmekä pystyneet samanlaiseen suoritukseen joukkueena kuin harjoitusotteluissa. Kirimme kuitenkin piste pisteeltä eron kiinni ja kolme minuuttia ennen loppua peli olikin taas yhden korin peli. Sitten kävi se ikävin puoli koripallossa.. Meidän amerikkalaisen sentterin, mun toisen kämppiksen, vasen kyynerpää meni sijoiltaan kiistapallotaistelussa. Koko halli hiljeni ja kuuntelimme hirveää huutoa mikä joukkuekaverista lähti. Ambulanssi tilattiin välittömästi ja tyttö kannettiin paareilla suoraan ambulanssiin. Käsi saatiin paikoilleen vasta nukutuksessa sairaalassa. Siitä leikkaussaliin ja käsi pakettiin. Kuntoutus aika n. 3kk eli tammikuussa saa yrittää uudestaan pelata riippuen miten toipuu. No peliä oli kuitenkin jatkettava, kellossa oli vielä kolme minuuttia aikaa. Edettiin piste pisteeltä ja meillä kaikilla oli vain mielessä, että pakko taistella ja voittaa tämä peli Teyalle joka makasi jo sairaalassa. Hän ehti tehdä jo komeat 19 pinnaa ja raapia 10 levypalloa joukkueemme eteen. Viimeinen minuutti ja peli edelleenkin tasan. Päästiin vielä vapareilla yhden pisteen johtoon 18 sekuntia ennen loppua ja sitten tuli se toinen takaisku. Hävisimme ottelun yhdellä pisteellä viimeisen sekunnin heittoon. Siinä olikin sitten pureskeltavaa loppuillaksi.

Seuraavat kolme viikkoa menikin sitten kaikilta täysin alamaissa. Kävimme treeneissä, nukuimme, söimme, mutta kaikista näki ettei joukkueella ole kaikki hyvin. Teya, joka loukkaantui, oli sairaalassa vielä puoltoista viikkoa loukkaantumisen jälkeen. Kävimme kaikki vuorotellen pitämässä hänelle seuraa. Ottelu numero 2 oli Wasserburgia, viime vuoden mestaria vastaan. Myöskin kolmannen suomalaisen Tiina Stenin edustama. Matka peliin kesti bussilla 9 tuntia ja takkiin tuli. Sitte takaisin kotiin 9 tuntia. Tässä vaiheessa suomen Äänekosken matkakin tuntui silmänräpäykseltä. Kolmas peli oli meidän ensimmäinen kotipeli ja se meni samaan malliin penkin alle kuin ensimmäiset kaksikin. Emme olleet hereillä alussa ollenkaan ja yksi suosikkeihin kuuluva Halle Lions pääsi juoksemaan 15 pisteen johdon itselleen. Pyristelimme koko otelun ajan, mutta viimeinen rypistys uupui ja hävisimme ottelun 10 pisteellä.

Seuraavana maanantaina 7.10. menimme treeneihin ja tarkoituksemme oli katsoa videota. Joukkue laahusti hallin yläkertaan ja jo pelkällä vilkaisulla pystyi kertomaan, että kukaan ei oikeasti halua nähdä yhtään pelivideota. No valmentajakin oli onneksi huomannut tämän emmekä katsoneetkaan videota. Joukkueen kanssa, valmentajan johdolla, kävimme puolentoista tunnin tilanne katsauksen ja päätimme, että nyt on meidän joukkueen uuden alun aika. Emme saa Teyaa takaisin yhtään aikasemmin vaikka kuinka roikottaisimme päätä, eikä joukkueemme suoritustaso nouse ellei jokainen pelaaja henkilökohtaisesti nosta omaa tasoaan harjoituksissa. Päätimme, että on aika ottaa käyttöön jokaisen pelaajan omat vahvuudet ja jos jokainen ottaa yhden levypallon ja tekee kaksi pistettä enemmän per eli on Teyan paikka kentällä korvattu! Ei vaadi siis henkilökohtaisesti paljon, mutta kun jokainen tekee pienen muutoksen saadaan joukkue takaisin raiteilleen. Niin meni jälleen viikko harjoituksissa ja pikkuhiljaa alkoi taas hymynaamojakin esiintyä, jopa aamutreeneissä. Neljäs ottelu, vieraspeli Marburgia vastaan. Nyt on meidän aika! Olimme hyvin tietoisia, että vastustajan koko joukkue on kolmen pelaajan harteilla. Yksi vahva amerikkalainen sisäpelaaja ja kaksi saksalaista laituria. Heidän tilastot on saatava alas. Aloitimme pelin pirteästi ja saimme hyvän hengen päälle heti alusta saakka. Välittömästi huomasi kuinka kiviä putosi jokaisen pelaajan harteilta. Pari onnistunutta heittoa ja muutama hyvä puolustus stoppi ja joukkueemme tekemisen ilme nousi taas tutulle tasolle. Peli oli tasainen joskin välillä me johdimme 4-6 pistettä. Lopussa kuitenkin viimeinen puristus löytyi ja pystyimme ottamaan erittäin tärkeän ensimmäisen voiton. Ero joukkueiden välillä näkyi tilastoissa. Heillä oli vain kolmella pelaajalla kunnon tilastot kun meillä on 5 pelaajaa yli kymmenessä pisteessa ja vielä 4 pelaajaa 4-7 pisteessä. Se, että meillä on erittäin laaja materiaali on ehdoton vahvuutemme tällä kaudella. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, mutta ei saa liian tyytyväinenkään olla, sehän oli vasta ensimmäinen voitto.

 

Viihdyn kaupungissa ja joukkueessa erittäin hyvin. Arki koostuu pitkälti vain koripallosta, mutta sitähän tänne tuliinkin pelaamaan. Innolla odotan mitä tämä kausi vielä tuo tullessaan nyt kun vihdoin pääsimme voiton makuun. Huhujen mukaan, mekin olemme yksi kauden suosikeista Wasserburgin ja Halle Lionsin kanssa.