A-tytöille Valtakunnallisen ykkösen Hopeaa

21.4.2018

A-tytöt voitti Valtakunnallisen 1. Divisioonan runkosarjan ja järjesti Final Four turnauksen Trio Sport Centerissä 21.4.2018

Välierässä tuli voitto Hongasta mutta Finaalissa TikS taipui TuRille ja jäi hopealle.

T19 Valtakunnallinen 1 Divisioona Final Four -turnaus:

PväPvmAikaPeliKotijoukkueVierasjoukkuePelipaikkaTulos
Lauantai21.4.201810:00Välierä 1Tikkurila-SeuraTapiolan Honka 2Trio Sport Center57-47
Lauantai21.4.201812:00Välierä 2RingsideTurun RientoTrio Sport Center55-64
Lauantai21.4.201815:30PronssiTapiolan Honka 2RingsideTrio Sport Center85-75
Lauantai21.4.201818:00FinaaliVTikkurila-SeuraTurun RientoTrio Sport Center59-73

Koko otteluohjelma löytyy basket.fi sivustolta: A-tytöt Valtakunnallinen 1. Divisoona>>

Finaali: Tikkurila-Seura - Turun Riento

Finaalissa tuli vastaan Turun Riento. Tähän peliin TikS valitettavasti tuli paljon huonommalla heitolla kuin välierään. Heti alussa saatiin monta vapaata layuppia mutta tulosta ei oikein tullut. TuRi ei olliut paljon parempi mutta vei erän 15-16. Toisessa erässä oli korinteko edelleen molemmille vaikeaa. Ei oikein tullut osumia edes vapariviivalta. Erä edelleen niukasti TuRille. 14-15.
Kolmas erä edelleen vaikea. TikS oli koko ajan hiukan perässä kovaa tempoa pitänyttä TuRia. Kun heitto ei edelleenkään oikein uponnut vei TuRi erän jo hiukan selvemmin 15-19. Viimeisen erän alkuun TikS vielä hiukan piristyi. Mutta sitten TuRi alkoi osua ja kasvatti eroa piste pisteeltä. Erä TuRille selvästi 14-22. TikS ei oikein saanut koko pelissä omaa peliä oikeille linjoille. TuRi vei pelin kultamitalit Turkuun lopulta selvästi 59-73.

Välierä: Tikkurila-Seura - Tapiolan Honka 2

TikS avasi Final Four turnauksen runkosarjan nelosta eli Tapiolan Honkaa vastaan. Peli oli todella tasianen. Honka heitti alkuun hyvin ja vei levypallot. Ensimmäisnen erä menikin vieraille 10-15. Toiseen errä TikS tiukensi puolustusta ja vaikka korin teko edelleen oli vaikeaa oli erä TikSin 14-11.
Kolma esä oli sitten TikSin näytöstä. Puolustus piti ja heitto kulki. Erä Tiksille 24-6. Viimeiseen erään Honka tuli kovaa. Se ajoi väkisin korille ja vei levypalllot. Erä Hongalle 9-15, mutta se ei riittänyt. TikS vei pelin 57-47 ja meni Finaaliin.

Pelin tilastot olivat hämmästyttävän tasaiset. Vaparit ja kolmoset menivät tasan ja kahden pisteen heittoja oli molemmilla 45 kappaletta. Tiks vain heitti kakkosista viisi enemmän sisään.

Tikkurila-Seura otteluohjelma

PväPvmAikaKotijoukkueVierasjoukkuePelipaikkaTulos
Lauantai14.10.201718:00Vimpelin vetoTikkurila-SeuraVimpelin liikuntahalli57-60
Lauantai21.10.201710:00Tikkurila-SeuraTampereen Pyrintö IITikkurilan urheilutalo84-33
Lauantai28.10.201711:00Turun RientoTikkurila-SeuraNunnavuoren palloiluhalli74-91
Sunnuntai05.11.201716:00Tikkurila-SeuraRingsideTikkurilan urheilutalo73-61
Lauantai18.11.201713:00HoNsUTikkurila-SeuraLehtisaaren Kuntotalo46-89
Lauantai25.11.201713:00Tikkurila-SeuraSalon VilpasTikkurilan urheilutalo101-50
Lauantai09.12.201712:30Helmi BasketTikkurila-SeuraHelmi-Center43-93
Torstai14.12.201718:00Tikkurila-SeuraTapiolan Honka 2Tikkurilan urheilutalo64-61
Sunnuntai14.01.201811:00Feeniks BasketTikkurila-SeuraFeeniks32-120
Sunnuntai21.01.201810:00Tikkurila-SeuraVimpelin vetoTikkurilan urheilutalo89-72
Lauantai27.01.2018 15:00Tampereen Pyrintö IITikkurila-SeuraKaukajärven vapaa-ajankeskus29-82
Lauantai03.02.201818:00Tikkurila-SeuraTurun RientoTikkurilan Lukio88-51
Lauantai10.02.201811:50RingsideTikkurila-SeuraLeppävaaran liikuntahalli61-55
Lauantai24.02.201816:00Tikkurila-SeuraHoNsUTikkurilan urheilutalo83-49
Lauantai03.03.201811:00Salon VilpasTikkurila-SeuraSalon urheilutalo62-83
Lauantai23.03.201820:00Tikkurila-SeuraHelmi BasketHelmi Center91-77
Lauantai24.03.201818:00Tapiolan Honka 2Tikkurila-SeuraHonkahalli Tallink74-51
Lauantai07.04.201816:00Tikkurila-SeuraFeeniks BasketTikkurilan urheilutalo103-32

7.4.2018 Tikkurila-Seura - Feeniks Basket

Feeniks aloitti TikSin vieraana pirteästi ja teki kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestään korin. Kun sitten tuli ensimmäinen ohiheitto niin nähtiin mitä on tulossa. TikSillä oli niin selvä pituusyoivoima että korin alla oltiin täysin ylivoimisia. Vaikka oma heitto ei kovin hyvin osunut niin levypallojen turvin jo ensimmäisellä jaksolla otettiin selvä ero 33-4. Toinen erä mentiin samaan tahtiin. TikS heitti niin paljon että hiukan heikommallakin heittoprosentilla syntyi selvää tulosta. Erä TikSille 26-3.
Kolmas erä olikin jo laiskempaa peliä. Puolustuksessa ei oltu enää yhtä huolellisia ja Feeniks sai hiukan pelistä kiinni. Kun hyökkäyksiinkin lähdettiin hitaammin niin TikS vei erän enää 23-13. Neljäs erä sitten vaan pelattiin pois. Erä Tiksille 18-12 ja koko peli 103 - 32. TikS otti runkosarjan voiton ja  Final Four turnaus saatiin Tikkurilaan.

24.3.2018 Tapiolan Honka 2 - Tikkurila-Seura

Runkosarjan viimeinen vieraspeli alkoi samalla tavalla kuin edellinen peli päättyi. Kentällä hosuttiin ja ei maltettu hakea kunnon heittopaikkoja. Liian nopeat ratkaisut menivät ohi kun heitettiin huonosta paikasta. Honka ei ollut alkuun juuri sen parempi ja TikS vei ensimmäisen erän 13-14. Toiseen erään tuli erilainen Honka. Nyt heillä osui heitto lähes joka paikasta. Kun he lisäksi veivät levypallot ja TikS heitti edelleen ohi, alkoi ero kasvaa. Honka vei erän 24-10.
Kolmas erä oli TikSiltä hiukan parempi hyökkäyspäässä. Mutta kun Hongalle annettiin edelleen liikaa vapaita heittoja ja levypallot hävittiin molemmissa päissä vei Honka tämälkin erän 21-16. Eikä TikS saanut peliään rauhoittumaan viimeisessäkään erässä. Heitettiin huonoista paikoista ja tulosta ei tullut. Erä Hongalle 16-11 ja koko peli 74-51. Tällainen peli ei riitä lopputurnauksessa. Onneksi on vielä aikaa parantaa.

23.3.2018 Tikkurila-Seura - Helmi Basket

Kauden toiseksi viimeinen kotipeli jouduttiin flunssaepidemian takia siirtämään uuteen aikaan ja Helmi Centeriin. TikS aloitti vieraissa pelatun kotipelin hiukan vaisusti. Puolustus ei pitänyt ja koreja tehtiin tasatahtiin. Sitten TikS kotiutui ja löi korinalustan kiinni. Kun oma heitto kulki, vei TikS erän lopulta selvästi. 23-12. Toinen erä oli sitten vaikea. Puolustus ei oikein pitänyt ja Helmi alkoi osua sekä läheltä että kauempaa. TikS onneksi heitti myös hyvin ja pysyi johdossa vaikka erä hävittiin 20-24.
Kolmas erä oli myös hankala. Helmi pääsi liian helposti korille ja kun se vei levypallot niin hyökkäys päättyi yleensä koriin. Onneksi myös TikS oli hyökkäyspäässä tehokas ja vei tämän erän 22-20. Viimeinen erä oli sitten varsinaista vauhtikoripalloa. Katkoja oli todella vähän. Molemmat joukkueet pitivät kovaa vaiúhtia yllä ja väsymys näkyi menetyksinä ja harhasyöttöinä. Koreja tehtiin paljon ja TikS voitti korintekokilpailun 26-20. Koko peli TikSille 91-77 ja sarjakärki säilyy Vantaalla.

3.3.2018 Salon Vilpa - Tikkurila-Seura

TikS lähti vieraspeliin vajaamihisenä. Flunssa kaataa pelaajia. Alku paikka pelaavaa Saloa vastaan oli hankala. Alkuun heitto ei osunut ja kun levyt hävittiin niin pisteiden teko oli vaikeaa. Sitten heitto alkoi osua ja TikS meni hyvin heittäneen Salon ohitse ja vei erän  16-21. Toiseen erään TikS tuli hyvin. Pelattiin aktiivisesti ja haettiin riistoja. Tuloksena oli läpiajoja kun paikka ei ehtinyt paikalleen. Erä Tiksin selvästi 13-22.
Kolmannessa erässä puolustettiin laiskasti. Oltiin vähän jäljessä ja tuomarit tekivät pelaamisen vaikeaksi viheltämällä TikSille todella paljon virheitä. Salo teki paljon pinnoja vapareista. TikS taas tarvitsi pisteisiin selvästi enemmän heittoja. Onneksi heitettiin tarpeeksi. Silti erä Vilppaalle 20-18. Neljännessä erässä TikSin vaauhti puri vaikka TikSilläkin alkoi jalka painaa. Salo hyytyi enemmän. Vaikka Salo heitti edelleen paljon vapareita, juoksi TikS kentällä ohi ja vei erän 13-22. Tuloksena selvä voitto luvuin 62-83.

24.2.2018 Tikkurila-Seura - Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat.

TikS joutui pelaamaan kauden kolmanne kotipelinsä erittäin kylmässä Trio Sport Centerissä. Kylmää oli kyytikin HoNsUlle ensimmäisessä erässä. TikS oli kentällä paljon nopeampi ja vei peliä omaan tahtiinsa. Kun heittokin osui oli erä selvästi Tiksin 20-4. Toiseen erään tuli sitten kentälle paljon laiskempi TikS. Puolustukseen ei oikein viitsitty juosta ja heittoihin ei nostettu kättä eteen. Levypallotkin hävittiin. HoNsU pääsikin peliin mukaan vaikka TikS veikin erän niukasti 16-15.
Kolmas erä oli taas parempi. Nyt otettiin taas levypalloja ja nopeamman pelin turvin TikS kasvatti johtoaan kun se vei erän 22-10. Neljännessä erässä pelattiinkin jo varsinaista päästä päähän koripalloa. Kumpikaan ei isommin puolustanut ja TikSillä oli varaa jopa tuhlata melkoinen määrä korintekopaikkoja. Pisteet tasattiin 20-20. TikS vei ensimmäisen ja kolmannen erän turvin pelin selvästi 83-49 ja säilytti sarjakärjen omissa käsissään.

10.2.2018 Ringside - Tikkurila-Seura

Sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisesta odotettiin tiukka taistelua. Se myös saatiin. TikS aloitti vahvasti. Puolustettiin kovaa japaikoista tehtiin kori. Helpolla ei saatu mitään mutta rä vietiin 15-20. Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Ringsiden heitto ei oikein osunut mutt kun se vei levypallot niin korejakin tuli vaikka TikS pulusti hyvin. TikS ei myöskään päässyt heittopaikoille. Vähäkorinen erä TikSille 13-16.
Kolmannessa erässä Rinsiden heitto alkoi osua. TikS heitti edelleen turhan vähän. Myös vauhti kentällä hyytyi hiukan ja Ringside vei erän selvästi 23-11. Kolmannessa erässä TikS puolusti taas hyvin. Mutta niin teki myös Ringside. Se pelasi erittäin kovaa ja sääntöjen rajamailla. Tällä kertaa tuomarit eivät rankaisseet siitä. TikS heitti liian vähän ja Ringside vei erän 10-8. Koko peli jäi kotijoukkueelle 61-55.

Ringside sai siis revanssin syksystä, mutta TikS pysyy sarjakärjessä syksyllä otetun isomman voiton ansiosta.

3.2.2018 Tikkurila-Seura - Turun Riento

TIkS aloitti pelin poikkeuksellisesti paikkapuolustuksella. Alkuun se purikin ja RikS otti kymmenen pinnan johdon. Sitten alkoi TuRin heitto osua ja peli tasoittui. Onneksi TikSinkin peli kulki mainiosti. Korille päästiin hyvin ja oli varaa jopa tuhria layuppeja. TikS vei erän niukasti 19-17. Toinen erä oli TikSin näytöstä. Puolustus toimi hienosti. TikS vaihtoi miesvartiointtiin ja kun TuRi ei saanut helppoja heittoja niin korin teko loppui. TiKS ajoi edelleen vahvasti korille ja kun kolmosetkin osuivat niin erä oli selvästi TikSin 27-8.

Kolmanteen erään TuRi koitti vuorostaan paikkapuolustusta. Se hidastikin hiukan TikSin korin tekoa. Mutta kun Turin heitto ei juuroi parantunut ja TikS puolusti edelleen vahvasti niin tämäkin erä oli TikSin selvästi 23-11. Viimeinen erä pelattiin pois sopuisasti. TikS puolusti selvästi kevyemmin ja peli meni hiukan juoksenteluksi päästä päähän. TikS oli edelleen hiukan tehokkaampi viimeistelyssä ja vei erän 19-15. Koko peli TikSille selvästi 88-51. Sarjakärki pysyy edelleen puhtaalla pelillä tiukasti TikSin hallussa.

27.1.2018 Tampereen Pyrintö II - Tikkurila Seura

TikS lähti Pyrintö peliin todella vahvasti. TikS oli kentällä selvästi nopeampi ja se avasi tietä korille. Kun heittokin vielä osui niin tulosta tuli. Myös puolustukseen juostiin tunnollisesti ja Pyrintö ei oikein päässyt heittopaikoille. Erä TikSille peräti 4-21. Toinen erä meni samaan tahtiin. Pyrintö ei osunut vähistä heittopaikoistaankaan ja kun TikS vei myös levypallot niin Pyrintö ei tiennyt mitä tehdä. TikS otti paljon riistoja ja juoksi helppoja koreja nopeilla hyökkäyksillä. Erä TikSin 2-22.
Kolmannessa erässä TikS palasi selvästi laiskemmmin puolustukseen. Kun Pyrintökin vihdoin alkoi osua, oli erä tasaisempi. TikS koitti edelleen pitää vaiúhtia yllä, mutta välillä peli meni jo hosumiseksi. Erä kuitenkin TikSin 16-23. Viimeisessä erässä odotettiin puolin ja toisin pelin loppua. Vauhtia oli tässäkin mutta huolellisuutta oikein ei. Tämänkin erän TikS vei 7-13 ja koko pelin 29-82. Puhtaalla pelillä jatketaan mutta tappiopuolella on pakko kirjata pari loukkaaantumista harventamaan pelaajaryhmää.

21.1.2018 Tikkurila-Seura - Vimpelin Veto

Kevään ensimmäiseen kotipeliin tuli vastaan Vimpelin Veto. Tiedossa oli tiukka ottelu ja Vimpeli aloittikin todella tehokkaalla heittopelillä. Kolmoset tuntuivat osuvan kaikki ja kun heitto tuli kaukaa sitä oli vaikea puolustaa. Onneksi myös Tiks oli tehokas korinteossa ja ensimmäinen erä pelattiin tasan 23-23. Toiseen erään Vimpelin heittotarkkuus hiukan putosi. Mutta he veivät levypallot ja se piti pelin tasaisena. Onneksi TikSin heittopeli kulki edelleen hyvin ja TikS vei erän 21-16.
Kolmas erä oli sitten TikSin kauden paras. Puolustus piti. Helppoja heittoja ei annettu ja levypallotkin voitettiin. Kun myös TikSin heittopeli kulki todella hyvin oli Vimpeli aseeton ja TikS vei erän 30-13. Neljäs erä oli taas tasaisempi. TikS löysäsi hiukan ja Vimpeli taisteli. Se teki muutaman nopean hyökkäyksen ja kolmosetkin löysivät taas koriin. Vimpeli veikin erän 15-20. Koko peli kuitenkin selvästi TikSille 89-72 ja voittoputki kasvoi jo kymmeneen peliin.

14.1.2018 Feeniks Basket - Tikkurila-Seura

Kevätkausi käynnistyi tasan kuukauden pelitauon jälkeen. Ainakin TikSillä tauko oli näköjään nostanut peli-innon korkealle. TikS vei peliä alussa selvästi.  TikS pelasi selvästi nopeampaa peliä. Kaukoheitto ei oikein osunut mutta kun korille päästiin ja levypallot vietiin niin TikS vei ensimmäisen erän selvästi 8-39. Siihen mahtui vieläpä 10 ohiheitettyä vaparia. Toinen arä alkoikin vaikeammin. Korinteko ei onnistunut, mutta onneksi puolustus piti. Viiden minuutin pelin jälkeen toisen erän tilanne oli tasan 2-2. Sitten TikS sai ketsuppipullon auki ja alkoi taas viedä peliä. Virheitä vihellettiin edelleen paljon, mutta nyt vaparit alkoivat osua. Ja kun levypallot edelleen vietiin niin toinenkin erä oli selvästi TRikSin 5-19.
Kolmannessä erässä TikS puolusti vähän laiskemmin. Se näkyi myös taululla kun Feenix sai vihdoin kaksinumeroiset pisteet. TikS hyökkäsi edelleen erittäin tehokkaasti ja vei tämänkin erän 12-30. Neljännenkin erän TikS malttoi hyökätä huolella ja myös puolustaa. Tuloksena oli uudet ennätyspisteet. TikS vei erän 10-32 ja koko pelin peräti 35-120.
Kevät lähti vauhdila käyntiin.

14.12.2017 Tikkurila-Seura - Tapiolan Honka 2

Syksyn viimeinen kotipeli alkoi vaikeasti. Peli oli puolin ja toisin sekavaa. Kaukoheitto ei osunut millään ja levypallot hävittiin. Onneksi layupeista saatiin muutama kori. Honka vei kuitenkin erän 15-16. Toisessa erässä heitto parani. Nyt osuttiin jo kauempaakin. Puolustus oli edelleen hiukan sekaisin ja Honka sai pari todella helppoa koria. Tässä erässä TikS oli kuitenkin selvästi tehokkaampi 27-17.
Kolmas erä oli taas vaikeampi. Puolustus oli vaisua ja levypallot hävittiin molemmissa päissä. Onneksi Honkakan ei heittänyt kovin hyvin. Erä tasan 15-15. Viimeinen erä laitettiin sitten tosi jännäksi. Alkuun TikS teki pari koria, mutta sitten meni kuusi minuuttia ilman TikSin pisteitä ja Honka tuli jo neljän pinnan päähän. Viimeiseen minuuttiin TikS teki yhden kakkosen ja Honka kolmosen. Erä Hongalle 7-13, mutta peli TikSille niukasti 64-61. Puolustus oli koko pelin turhan vaisua. Levypallot hävittiin 32-60. Onneksi sentään tehtiin riittävät korit pelin voittoon.

Syyskausi pelattiin puhtaalla pelillä. Tästä on hyvä jatkaa kevääseen ja kohti Final Four pelejä.

9.12.2017 Helmi basket - Tikkurila-Seura

Syyskauden viimeiseen vieraspeliin oli lyhyt matka kun Helmi Basket kohdattiin Malmilla. TikS aloitti pelin kovalla vauhdilla ja tehokkaalla hyökkäyspelillä. Helmi otti ensimmäiseen erään paljon virheitä. Kun vaparitkin osuivat vei TikS erän selvästi 14-22. Toisen erän TikS hyökkäsi edelleen hyvin. Mutta puolustuksessa oli paljonkin parannettavaa. Levypallot hävittiin ja muutenkin tekeminen oli laiskaa. Hyökkäys sen sijaan toimi edelleen ja TikS vei tämänkin erän selvästi 12-23.
Kolmannessa erässä TikS myös puolusti j ase näkyi. Helmi oli aika lailla aseeton. TikS piti korin alustan kiinni ja kun kaukoheitotkaan eivät osuneet niin Helmen pisteet jäivät vähiin. TikS oli hyökkäyspäässä edelleen tehokas ja vei erän 6-26. Viimeinen erä meni jo vähän juoksenteluksi. Kumpikaan ei oikein kekittynyt ja riistoja tuli molempiin suuntiin. TikS oli edelleen selvästi tehokkaampi viimeistelyssä ja vei erän 11-21. Koko peli siis TikSille murskaluvuin 43-93.

25.11.2017 Tikkurila-Seura - Salon Vilpas

Salon Vilpas kävi tutustumassa Trio Sport Centeriin jo karsintaturnauksessa. Silloin ei pelattu vastakkain. Nyt pelattiin ja TikS oli ankara isäntä. Vilpas pelasi odotetusti paikkaa lähes koko pelin, mutta tällä kertaa se ei TRikSiä häirinnyt. Pallo ja pelaajat liikkuivat, korile päästiin ja tulosta tuli. Puolusytuksessa annettiin ehkä muutama helppo kori, mutta hyvän hyökkäyksen turvin TikS vei ensimmäisen erän selvästi 26-13. Toinen erä mentiin myös TiKSin johdolla. Pari kertaa puolustus nukahti ja Salo sai aika lailla vapaan layupin, mutta kaikkiaan TikS hallitsi toistakin erää 25-10.
Kolmas erä meni vähän päästä päähän juoksuksi ja Salokin sai pisteitä kun puolustus ei oikein ehtinyt mukaan. TikS oli edelleen selvästi tehokkaampi ja vei tämänkin erän selvästi 24-13. Viimeisessä erässä taidettiin jo keskittyä tarjolla olevan 100 pinnan hakuun. Puolustus siinä hiukan unohtui. Edelleen muistettiin tehdä koreja ja se satanenkin saatiin täyteen kun erä vietiin. 26-14 ja  koko peli 101-50.

Sarjakärki pysyy tiukasti TikSin käsissä.

18.11.2017 Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat - Tikkurila-Seura

HoNsU on tuttu joukkua parilta viime kaudelta. Yleensä peliyt ovat olleet aika tiukkoja mutta tällä kertaa TikS oli tyly vieras. TikS teki pelin avauspisteet eikä luopunut johtoasemasta koko pelin aikana. Ensimmäinen erä oli TikSin 6-20. Sitten oli pari erää hiukan tasaisempaa 17-21 ja 18-22 mutta viimeisen erän TikS vei taas selvästi 5-26. Pisteet lähtivät Tikkurilaan selvin numeroin 46-89.

TikS jatkaa sarjakärjessä ainoana puhtaan pelin joukkueena.

5.11.2017 Tikkurila-Seura - Ringside

TikS aloitti sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisen vahvasti. Muutamassa minuutissa otettiin jo seitsemän pisteen kaula. Mutta siitä ei oikein päästy eteenpäin. Heitto ei osunut ja puolustuskin oli vähän vaisua. Onneksi Ringsiden hyökkäys ei sujunut sen paremmin ja TikS vei ensimmäisen erän 21-14. Toinen erä meni samaan malliin. Alkuun TikS otti hiukan eroa ja sitten Ringside kiri sitä kiinni. Pikkuhiljaa ero kuitenkin kasvoi kun TikS vei toisenkin erän 23-18.
Kolmas erä oli puolin ja toisin vähäkorinen. Kumpikin puolusti kovaa ja peli pysyi tasaisena. Heitto ei kummallakaan oikein osunut ja kun levypallot tasattiin niin tasattiin pisteetkin 12-12. Kolmas erä mentiin samalla kaavalla. Koreja tehtiin tasatahtiin. TikS ei päässyt karkuun, mutta ei Ringsidekaan oikein päässyt alle kymmenen päähän. Pisteet tasan 17-17 ja TikS vei pelin kahden ensimmäisen erän erolla 73-61.
Voittoputki venyi jo neljään.

28.10.2017 Turun Riento - Tikkurila-Seura

Kauden kolmannessa pelissä matkattiin Turkuun TurunRiennon vieraaksi. TikS aloitti pelin vahvalla hyökkäyspelillä. Nopeasti otettiin joa 10 pisteen johto. Mutta sitten puolustus unohtui ja TuRi sai kiinni. Sama toistui peelissä moneen kertaan ja ensimmäinen erä päättyi tasaisissa lukemissa 20-22 niukkaan TikSin johtoon. Toiseen erään puolustettiin hiukan paremmin, mutta levypallot olivat edelleen todella vaikeita. Erä kuitenkin hyökkäyksen turvin TikSille selvemmin 13-20.
Kolmannessa erässä puolustus taas unohtui. Tosin TuRi myös heitti tässä eräss hyvin puolimatkan kakkosia. TikS onnistui edelleen korin teossa ja runsaskorisessa erässä mentiin tasaisesti 24-24. Samaan malliinn mentiin viimeinenkin erä. Puolustus unohtui aina välillä ja TuRi pääsi jo kahden pinnan päähän. Mutta sitten hyökkäys piristyi ja otettiin taas eroa. Erä TikSin lopulta 17-25 ja koko peli lopulta varsin selvästi 74-91.

21.10.2017 Tikkurila-Seura - Tampereen Pyrintö II

Kauden ensimmäisen kotipelin vastustajat tulivat Tampereelta. Pelin alku oli TikSille vaikea. Heitto ei osunut ja Pyrintö meni johtoon. Onneksi puolustus piti ja parin minuutin jälkeen alkoi heittokin osua. Ja kun hana aukesi niin pisteitä tuli. TikS vei ensimmäisen erän selvästi 19-5.  Toiseen erään Pyrintö tuli pirteänä.  Pisteitä tehtiin tasatahtiin ja nyt TikSin puolustuksesta löytyi tilaa. Onneksi myös TikSin hyökkäys toimi riittävästi ja TikS vei tämänkin erän  vaikka niukemmin14-11.

Kolmanteen erään tuli vaihdilla hyökkäävä TikS.  Pyrinnöstä mentiin ohi vasemmalta ja oikealta kun koreja tehtiin vauhdilla. Samalla puolustus jäi vähemmälle, mutta piste-ero kasvoi kun TikS vei erän 24-13. Viimeisessä erässä vieraiden yritys hiipui. TikS piti edelleen vauhtia yllä ja vei tämänkin erän 17-4. Kotipelikausi avattiin siis selvälllä 84-33 voitolla.

14.10.2017 Vimpelin Veto - Tikkurila-Seura

Kausi avattiin mahdollisimman kaukana, kun matkustetttiin Vimpeliin Vedon vieraaksi. Veto oli aluksi tyly isäntä. TikSin puolustus hiukan harhaili ja heitto ei osunut. Ensimmäinen erä Vimpelille 23-17. Toiseen erään TikS laittoi korina alustan kiinni ja alkoi viedä levypalloja. Hyvän puolustuksen turvin noustiin rinnalle ja ohi. Korin teko oli edelleen tiukassa mutta TikS vei erän 8-15.

Kolmannessa erässä tiukka taisto jatkui. TikS pääsi jo välillä karkuun, mutta aina tuli musta hetki ja Vimpeli sai kiinni. Harhasyöttöjä oli paljon ja niistä Vimpeli sai riistoja ja nopeita koreja. Kolmas erä kuitenkin TikSin 14-16. Samaan tahtiin mentiin neljäskin erä. TikS otti kaulaa ja Vimpeli kuroi sen kiinni. Hyvä levypallopeli pelasti sen mikä huonoissa syötöissä hävittiin. Vimpeli pääsi vielä viime sekunneilla yrittämään kolmosta. Jälleen harhasyötön seurauksena Onneksi ei osunut. Viimeinen erä tasan 12-12 ja peli TikSille 57-60. Vähätkin korit riittävät voittoon jos puolustus pitää.